Koorpartij-oefening

Koorpartij-Oefening
Ga naar de inhoud
Zingen is twee keer bidden
Mijn naam is Aat Vogelaar. Muziek maken (zingen en orgel spelen) is één van mijn hobby's.
Ik heb in de loop der jaren bij meerdere koren met verschillende dirigenten gezongen en ben tot de conclusie gekomen dat, ongeacht iemands capaciteiten, niemand het leuk vindt om te veel tijd te steken met het "ïnstampen" van noten.. Dus om dit te vermijden, heb ik oefenbestanden gemaakt die mensen kunnen gebruiken, op hun computer of om te downloaden naar mp3-spelers en dergelijke. Hiermee kunt u tijdens het autorijden, tijdens het wachten op luchthavens / dokterspraktijken of wat dan ook, vaardiger worden in uw eigen tijd, terwijl u uw klusjes in het hele huis doet.
Op deze website vindt u oefenbestanden in mp3 formaat voor muziek die door veel oratorium verenigingen wordt gezongen. Bij het maken van de oefenbestanden maak ik onder andere gebruik van het muzieknotatie programma Sibelius. Op de website zijn ter ondersteuning ook  YouTube filmpjes, cd opnames e.d. te vinden.

De oefenbestanden zijn in ieder geval af te spelen met de Web browsers Microsoft Edge, Google/Chrome, Mozilla Firefox en Safari.
U kunt de muziekbestanden ook downloaden naar uw eigen computer.
Bij het gebruik van Google/Chrome klikt u met de rechter muisknop op het bestand en kiest vervolgens "Link opslaan als..."
Bij het gebruik van Internet Explorer en Microsoft Edge klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en kiest vervolgens "Doel opslaan als..."
Bij het gebruik van Mozilla Firefox klikt u met de rechter muisknop op het bestand en kiest vervolgens "koppeling opslaan als..."
Terug naar de inhoud