Koorpartij-oefening

Koorpartij-Oefening
Koorpartij-oefening
Koorpartij-oefening
Koorpartij-oefening.nl
Ga naar de inhoud
Madrigal of Joy (Linda Spevacek)
Madrigal of Joy (Linda Spevacek-Avery)
sung by LMC Chamber Chorale
Choral and Vocal Adventure Concert 10-18-16
Oefennummers.
Toelichting
Linda Spevacek (geboren in 1945) is een componist van moderne koormuziek.
Spevacek heeft meer dan 1.000 gepubliceerde composities en arrangementen en heeft zeven koorcollecties, vijf pianoboeken en zes vocale collecties geschreven.  Haar laatste boek is The Choir Director Guide to Success, mede geschreven door Randy Pagel.
Enkele van Spevaceks composities zijn 'American Folk Rhapsody' en 'Sail on little boat'
De arrangementen van Spevacek zijn uitgevoerd op het 'MENC World's Largest Concert' dat nationaal op PBS (Public Broadcasting Service) wordt uitgezonden.  Haar werken gingen in première op congressen van de American Choral Directors Association, de Music Educators National Conference en op The Hour of Power in de Crystal Cathedral.  In 1999 was ze een prominente dirigent in Carnegie Hall.

NB: MENC (National Association for Music Education) is een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor de nationale muziekeducatie. De organisatie is in 1907 opgericht door Frances E. Clark (die tot 'Mother of MENC' werd gedoopt), onder de naam Musical Educators' National Conference.
MENC heeft internationaal de hand gehad in de 9 standaards van het muziekonderwijs, de National Standards for Music Education. Deze standaards, uitgebracht in 1994, worden tegenwoordig door muziekscholen op de hele wereld gebruikt.

Terug naar de inhoud