Koorpartij-oefening

Koorpartij-Oefening
Koorpartij-oefening
Koorpartij-oefening
Koorpartij-oefening.nl
Ga naar de inhoud
Magnificat and Nunc Dimittis in E flat (A. Herbert Brewer)
Choir: The Choir of Portsmouth Cathedral
Artist: David Thorne
Conductor: Adrian Lucas
Composer: Herbert Brewer
Lyricist: Bible
Sir Alfred Herbert Brewer (21 juni 1865 - 1 maart 1928) was een Engelse componist en organist. Als organist van de kathedraal van Gloucester van 1896 tot aan zijn dood, droeg hij 30 jaar lang veel bij aan het Three Choirs Festival.
 
Brewer woonde zijn hele leven in Gloucester. Hij was de organist in twee van zijn kerken, en stichtte ook de koorvereniging van de stad in 1905. Hij was in zijn jeugdjaren een koorlid van de kathedraal van Gloucester geweest en begon daar zijn orgelstudies onder C.H. Lloyd. Hij werd opgeleid aan de Cathedral School, Oxford en aan het Royal College of Music.
 
Als componist was Brewer redelijk conservatief. Zijn output omvat kerkmuziek van alle soorten, cantates, liederen, instrumentale werken en orkestmuziek. Het grootste deel van zijn leven was gewijd aan de vooruitgang van de normen van kerkelijke muziek. Zijn Magnificat en Nunc dimittis in D groot behoren tot het standaardrepertoire van Anglicaanse kerkmuziek. Een orgelwerk, Marche Héroïque, wordt ook van tijd tot tijd nieuw leven ingeblazen (en werd gehoord op de begrafenis op televisie van 1979 van Lord Mountbatten). Hij werd in 1926 geridderd.
Terug naar de inhoud