Koorpartij-oefening

Koorpartij-Oefening
Koorpartij-oefening
Koorpartij-oefening
Koorpartij-oefening.nl
Ga naar de inhoud
Kim André Arnesen - Above the weary waiting world
Boosey & Hawkes Singers · James Davey · Martyn Noble · Jeremy Summerly · Waterhouse Sound
Kim André Arnesen (geboren 28 november 1980) is een Noorse componist. Hij is vooral bekend om zijn koorcomposities, zowel a capella  , begeleid door piano of orgel, als grootschalige werken voor koor en orkest.
Zijn eerste cd-album "Magnificat" werd genomineerd voor Grammy Awards 2016  in de categorise Best Surround Sound Album.
Hij heeft veel aandacht gekregen met zijn koorwerken die door koren over de hele wereld zijn uitgevoerd. Zijn "Cradle Hymn" maakte deel uit van de regionale Emmy Prize-winnende show "Christmas in Norway".
Arnesen is een gekozen lid van de Noorse Vereniging van Componisten.

Kim André Arnesen werd opgeleid aan het Muziekconservatorium in Trondheim, Noorwegen. Hij volgde compositielessen bij componisten als Henning Sommerro , Terje Bjørklund en Odd Johan Overøye. Als componist had hij zijn eerste optreden in 1999 met het Nidaros Cathedral Boys' Choir . Sindsdien heeft hij muziek geschreven die door verschillende koren is uitgevoerd. Arnesen is een gekozen lid van de Noorse Vereniging van Componisten. In 2010 werd zijn eerste grootschalige werk uitgevoerd in de kathedraal van Nidarosin Trondheim. Dit was een Magnificat in opdracht van het Nidaros Cathedral's Girls Choir. Dit optreden kreeg overweldigende feedback, wat direct leidde tot verschillende nieuwe opdrachten. Het werk werd in 2014 uitgebracht op 2L en het album werd genomineerd voor GRAMMY Awards 2016 in de categorie Best Surround Sound Album. In 2011 ging zijn koormotet Even when He is silent in première tijdens het St. Olav Festival (Olavsfestdagene) in Trondheim. Het motet werd gemaakt in opdracht van het festival en werd uitgevoerd tijdens een evenement met de bisschop van Nidaros, Tor Singsaas en de internationaal befaamde Noorse actrice Liv Ullmann. Het stuk heeft veel aandacht gekregen en wordt uitgevoerd door koren over de hele wereld. In december 2011 ging zijn tweede grootschalige werk in première. Dit was een kerstwerk in opdracht van het Trondheim Kamerkoor. In 2013 werden zijn stukken Even when He is silent en Cradle Hymn uitgebracht op CD, DVD en Blu-ray op "Christmas in Norway" met het St. Olaf Choir en Nidaros Cathedral Girls' Choir. In april 2014 ging zijn Requiem in première door het Nidaros Cathedral Boy's Choir. Later in 2014 verscheen zijn Magnificat op CD/Blu-ray op het label 2L. Hij heeft een aantal werken geproduceerd met de Welsh-Schotse dichter Euan Tait , waaronder het veel uitgevoerde " Flight Song "."Tuvayhun - Zaligsprekingen voor een gewonde wereld" (Première in NYC, april 2018, Manhattan Girls' Chorus, dir. Michelle Oesterle). De twee laatstgenoemde werken, waarin de componist nieuwe instrumentale sonoriteiten heeft verkend, hebben teksten van een Amerikaanse tekstschrijverCharles Anthony 'Tony' Silvestri . In januari 2018 werd ook een Naxos-opname van zijn kortere koorwerken uitgebracht.
Terug naar de inhoud