Koorpartij-oefening

Koorpartij-Oefening
Koorpartij-oefening
Koorpartij-oefening
Koorpartij-oefening.nl
Ga naar de inhoud
Venice (USA) - One more song
Oefennummer.
Bladmuziek:
Toelichting.

Venice (USA)
Venice werd in 1977 opgericht in Venice, Californië door neven Michael Lennon (geboren 17 juli 1959) en Kipp Lennon (geboren 12 maart 1960). Michael's broer Mark (geboren 28 maart 1963) kwam in 1978 bij de band, gevolgd door Kipp's broer Pat (geboren op 9 november 1951) in 1980. Kipp en Pat zijn twee van de elf broers en zussen en zijn jongere broers van de Lennon Sisters. Michael en Mark zijn twee van de dertien broers en zussen.

Venice in Nederland
Venice werd in Nederland in 1997 bekend dankzij een optreden in het radio- en tv-programma 2 Meter Sessies van Jan Douwe Kroeske. De Lennons traden onder meer op in begeleidingsbands van Linda Ronstadt, Don Henley en Jackson Browne. Het kenmerkendste aan de band is de veelvuldig gebruikte meerstemmige zang.
In 2006 maakte Venice een theatertournee door Nederland met hun album Amsterdam. Ter afsluiting van de week van de jaren 70 van Radio 2 vond er op 27 april 2007 in de Heineken Music Hall in Amsterdam een spectaculair optreden plaats (Motel Westcoast). Tijdens het concert werd zogenaamde "Westcoast-muziek" (de westelijke kust van Californië) van onder meer de Eagles en Linda Ronstadt gespeeld. Venice werd hier ondersteund door de Nederlandse band De Kast met Syb van der Ploeg. Ook in de jaren daarna trad de band regelmatig op in Nederland, onder andere op Bospop in Weert (2007). Elektrische en akoestische tournees wisselden elkaar af. In november 2013 gaf Venice een aantal concerten in Nederland om hun album What Summer Brings te promoten en in 2014 trad de band op om het 15-jarige jubileum te vieren.

Het lied One more song is verschenen op hun album "Venice Amsterdam" (2006)


Terug naar de inhoud