Koorpartij-oefening

Koorpartij-Oefening
Koorpartij-oefening
Koorpartij-oefening
Koorpartij-oefening.nl
Ga naar de inhoud
operakoren (Giuseppe Verdi) > Nabucco "Openingskoor" Gli arredi festivi
Giuseppe Verdi, Nabucco
Festival Verdi 2008
Orchestra e coro del Teatro Regio di Parma
Direttore: Michele Mariotti
Regia: Daniele Abbado
Cast: Dimitra Theodossiou, Anthony Michael-Moore, Carlo Colombara
Samenvatting van de opera Nabucco van Giuseppe Verdi
Het verhaal van Nabucco speelt zich deels af in Jeruzalem en deels in het oude Babylon, gedurende de heerschappij van koning Nabucco (Nebuchadnezzar) in de periode 605-562 v. Chr..
De Hebreeuwen bidden in de Tempel van Solomon tot God voor bescherming tegen koning Nabucco , die op het punt staat Jeruzalem aan te vallen. De Hebreeuwen hebben Fenena , de dochter van Nabucco, als gijzelaar gevangen genomen en hopen haar uit te ruilen tegen vrede. Ismaele , de neef van de Hebreeuwse koning, en Fenena zijn heimelijk verliefd op elkaar. Een groep Babylonische strijders, onder leiding van Abigaille , de oudste dochter van Nabucco, vallen de tempel binnen. Alleen Abigaille is ook verliefd op Ismaele. Haar liefde gaat zover dat zij de Hebreeuwen wil sparen in ruil voor Ismaele’s liefde, alleen Ismaele weigert dit. Als Nabucco arriveert, wordt Fenena door tussenkomst van Ismaele bevrijd en steekt Nabucco in woede de tempel in brand. Abigaille zweert wraak op Ismaele, die door de bevrijding van Fenena door de Hebreeuwen. als verrader wordt gezien.
Abigaille komt erachter dat zij eigenlijk niet Nabucco’s dochter is, maar een Hebreeuwse slavendochter. Desondanks wil zij heerschappij over Babylon, waar Nabucco nu Fenena tot regentes heeft benoemd. Abigaille krijgt haar kans op heerschappij als zij door de Hoge Priesters wordt gevraagd de macht over te nemen. Fenena heeft zich ondertussen bekeert tot het Christendom en helpt de Hebreeuwen. Eenmaal aan de macht zweert Abigaille wraak op Fenena.

Terug naar de inhoud